Jag har blivit med en massa hjort...ja, det var ju i vintras såklart men 8 kg hjortfärs klämmer inte ett enpersonshushåll i sig så lätt.
Med elegant besök från Sundsvall var det dags att göra det gott och enkelt och i brist på kalvfärs(?!) så skapades något halvnytt.
Hjortwallenbergare 16 st
1 kg hjortfärs
1 dl vispgrädde
2 ägg
havssalt
nymalen vitpeppar
Kör hela rasket omöjligt länge i en matberedare så att färsen blir helt krämigt ihopblandad med grädden och äggen.
Smaka på färsen (svimma av lycka) och stek handformade biffar i smör.
Efterstek i 8-12 minuter i ugnen på 225 grader.
Servera med kokt sparris och grönssallad och kanske lite rapsolje- och havssaltsslungad färskpotatis.
Går finfint att värma på nästa dag på grillen...eller grilla från början men då kan gallret behöva smörjas lite först.
låter sanslöst gott. :-)
SvaraRaderaDet var kalas! och fler finns i frysen.
SvaraRaderaTill efterrätt kan jag rekommendera alla i sommarsverige att prova min cheesecake. Den smakar nästan som glass.
SvaraRaderagottochenkelt.blogg.se