Linssoppa med kantareller ca 4 portioner
1,5 liter vatten
3 tärningar grönsaksbuljong
2,5 dl sköljda röda linser
3 skalade och tärnade potatisar
3 schalottenlökar
110 g kantareller
smör
paprikakrydda
chilipeppar
ett uns socker
eventuellt salt
Koka upp vatten med buljong
Lägg i potatisen och linserna och låt koka i ca 10 minuter
Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare
(om du tycker att soppan blir för puréig kan du spä ut den med mera vatten eller låta bli att mixa den)
Hacka löken fint och grovhacka svampen
Fräs lök och svamp i smör i en panna, krydda med paprika
Häll över lök och svampblandningen i soppan och låt koka i ett par minuter
Tillsätt eventuellt socker och salt
Pressa i saften från en halv citron
Servera med hårt bröd och en vällagrad ost
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar