Det här receptet kom jag på någonstans på försommaren och det är svinenkelt och gott. Tryffeln kan ersättas med svarta trumpetensvamp (behöver fräsas något i smör först) eller annan tryffelartad svamp.

Jordärtskockssoppa med svart/gråtryffel
2 msk smör
3 jordärtskockor i storleken som 3 stora potatisar, grovt tärnade
4 schalottenlökar i halvor
4 dl vatten
2 msk grönsaksbuljong
1 tsk cognac
1,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk hackad tryffel
förberedelser:
Skala jordärtskockorna och schalottenlökarna.
Dela lökarna i halvor
Dela jordärtskockorna i ca 2 kubikcm stora bitar
Finhacka en bit tryffel
Smält fettet i en stor katrull
När fettet tystnat fräs försiktigt lök och jordärtskockor
Häll i vatten, buljong och cognac
Koka tills jordärtskockorna mjuknat
Runda av smaken med matlagningsgrädde
Lägg i tryffeln
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar