Läste just en artikel om att långkok är den nya snabbmaten och kan inte annat än hålla med.
Stek är den absolut bästa snabbmaten, den kan förberedas långt i förväg, sköter sig själv och kan ätas både varm och kall. Med eller utan sås och till valfritt tillbehör...risotto, potatis, risoni, sallad etc.
Lammstek 5-6 personer
En lammstek ca 2 kg med ben, låt fettkappan sitta kvar men skär/klipp bort körtlarna
Torkade franska örter
Ett lagerblad
3 pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
Mortla örter och lagerblad tillsammans med salt och peppar. Gnid in örter och den pressade vitlöken i köttet.
Lägg lammsteken i en form med fettkappan uppåt och sätt in i varm ugn 150 grader.
Ta en långpromenad, ca 1 1/2 timme. När du kommer in igen är steken klar.
Låt vila i folie medan du gör i ordning tillbehören. Sila av fettet ur skyn när den har svalnat. Servera med bara sky eller gör en gräddsås med skyn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar