Förrätt:
Ugnsbakade rödbetor med havssalt, olivolja och pepparrotskräm
Skrubba rödbetorna och sätt in dem i ugnen i en form.
Skala och klyfta
Häll på lite olivolja och salt
Lägg en klick pepparrotsvisp på sidan (här ska det helst vara riven pepparrot men det hoppar vi över idag)
Varmrätt (mormors recept som hon fått av sin kusins fru som fått det ifrån...):
Laxfilé med viltsmak 4 personer
4 laxfiléer utan skinn
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl mellangrädde
2 msk lingonsylt
2 msk viltfornd med kantarell
Lägg laxen i en form
Vispa ihop alla andra ingredienser och häll över laxen
Grädda i varm ugn, 225 grader i 30 minuter
Servera med risoni och en tomat- och löksallad
Dessert:
Ost
Bleu D'Auvergne, Getostbrie, Lagrad Camembert, Comté, fikonmarmelad och päron
Kaffe och Chilichoklad
Gourmetmat för latmaskar...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar