Plockar fram hjortfärsbiffarna ur frysen och såsar ihop en blomkålspuré och en grönsallad.
Men förrätt då? Lite rökt lax, lite rom, morgonens apelsinjuice, några djupfrysta (eller ännu hellre färska) örter och grädde fanns ju redan för blomkålskoket. Fiffigt! Vad gör vi med det här då?
Laxtartar 6 portioner
3-400 g kallrökt lax
100g lax- eller stenbitsrom
1/5 dl apelsinjuice
1 dl grädde
1 msk hackad basilika
1 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
Tärna laxen i halvcentimeterstora bitar. Forma en liten rund hög på varje tallrik.
Häll på en skvätt apelsinjuice på toppen av varje hög.
Lägg ett litet ägg av rom uppepå.
Blanda grädde, örter, salt och peppar i en liten skål och gör en sidospegel eller vad det nu kan heta...
Servera med rostat bröd eller en varm brioche och smör. Drick ett glas bubbel eller kanske en kall reisling...Sen är det fredag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar