tisdag 16 oktober 2007

Grönpepparbiffar


Dessa kan göras med valfri viltfärs och säkert med annan köttfärs. Generös användning av grädde i samband med viltfärs gör att hälsonivån fortfarande känns ok.


Denna vecka har jag besök av min far och mina amerikanska släktingar. Jag passade på att bjuda dem på en variant av dessa biffar, denna gång med renfärs (nu är frysen definitivt tom...)


400g viltfärs
2 ägg
4 msk matlagningsgrädde
2 msk grönsaksbuljong upplöst i 2 msk vatten
2 msk havrekli
2 schalottenlökar
1 ½ msk nymald grönpeppar
smör

Sås:
1 ½ msk hel grönpeppar
smör
1 msk kinesisk soja
2 dl matlagningsgrädde
1 msk pressad citron


Lägg havreklin i blöt tillsamman med ägg, matlagningsgrädde och buljong
Fräs schalottenlöken lätt i smör så att den blir genomskinlig
Blanda ned lök , mald grönpeppar och färs i havrekliblandningen, smeten får gärna vara lite kletig.
Sätt ugnen på 200 grader
Forma och stek färsbiffarna så att de är nästan genomstekta, lyft över dem i en ugnsfast form vartefter de blir klara
Ställ in i ugnen

I samma panna som biffarna stekts läggs nu en ny klick smör
Fräs den hela grönpepparen och tillsätt matlagningsgrädden och soja, rör hela tiden

Häll såsen över biffarna i den ugnsfasta formen och låt puttra i ugnen i ytterligare 10 minuter.

Serveras med pressad potatis alternativt rotsaksmos.

Inga kommentarer: