söndag 30 mars 2008

Sötpotatissoppa med koriander

Resor, renovering och exil från hemmet har förhindrat kulinariska exposeer men i fredags slog jag till med en sötpotatissoppa inspirerad från Sydafrika. Till denna dricks med fördel en sydafrikansk chenin blanc.


Sötpotatissoppa med koriander 3 portioner

4 schalottenlökar
smör
1 stor sötpotatis (ca 500 g)
2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
1 dl turkisk yoghurt
nymalen muskot
salt och peppar
hackad färsk koriander



Hacka schalottenlöken och fräs den i smör tills den blir genomskinlig
Skala och tärna sötpotaisen och fräs den tillsammans med löken
Häll i hönsbuljongen och låt koka upp, sjud i ca 30 minuter eller tills sötpotatisen är genomkokt.
Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare
Tillsätt yoghurten, muskoten, salt och peppar.
Värm igen om nödvändigt
Blanda ned koriandern och servera.

Inga kommentarer: