onsdag 2 april 2008

Mangochutney

Efter att ha glömt bort att inhandla mangochutney till det portugisiska köttet (recept inspirerat från The Chapmans Peak Hotel i Hout Bay, Sydafrika) slog jag till och gjorde min egen. Jag hade lite snålt med ingredienser så det blev en minisats på ca 1,5 dl.

Det gick urfort och smakar riktigt bra. Ska bli spännande att prova den i nästa recept.

Mangochutney Improvisus

2 dl tärnad tinad mango (så där som går att köpa på kartong, färsk blir förmodligen ännu bättre)
2 msk råsocker
3 msk äppelcidervinäger
1 rågad tsk malen ingefära
1 finhackad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm cayennepeppar





Blanda alltihop i en kastrull elle en sauteuse och låt koka upp under omrörning.
Låt allt sjuda i 15-20 minuter eller tills chutneyn börjar likna just chutney (eller marmelad...)

Serveras till indiskt, på mackan (?!) eller som tillbehör.

Inga kommentarer: