söndag 5 juli 2009

Biff Rydberg

Så här i sommartid kan det ibland bli lite mat över efter allt grillande och matjessillätande. För att inget skall gå till spillo brukar jag då göra en variant på Biff Rydberg men inte med oxfilé, om det inte varit föremål för grillning naturligtvis. Senapsgrädden hoppar jag över ibland

Den här varianten serverade jag mig själv på landet förra veckan i full enlighet med min standardmetod - jag tog nå't jag hade hemma...

Ren Rydberg 1 portion
ca 200 g grillad renentrecote
4 kokta färskpotatisar
3 stjälklökar
1 äggula
salt och peppar
en klick smör för stekning



Tärna köttet och potatisen, hacka löken, skilj ur äggulan och låt den ligga kvar i äggskalet.
Hetta upp stekpannan och glasa löken, lägg åt sidan
Fräs på kött och potatis, salta och peppra.
När potatisen fått en fin stekyta lägg upp kött och potatis i två ränder med lök i mitten och sätt äggulan i mitten som kronan på verket

Den här gången hade jag lite kokt broccoli kvar som också fick sig en uppvärmningsomgång i stekpannan och blev en del av måltiden. Kalas!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Ylva,
jag brukar kolla in din blog lite nu och då. Kan inte annat än att säga, att du är välkommen till mitt kök - när du vill :)!!
Kram