söndag 5 juli 2009

Räksallad

Efter några fantastiskt varma dagar börjar sallader framstå som den enda ätbara kosten...Några dagar på landet bjöd jag mig själv på en räksallad till lunch. Snabb promenad till byn och köpte lite färska räkor, en mogen avokado, orange Vikentomater och några ekologiska ägg. Tyvärr är räkorna inte riktigt lika härliga här på östkusten som i väst men vad ska man göra...

Till detta dricks med fördel en iskall Lemon Soda inköpt i den lokala lanthandeln, sen är det bara att luta sig tillbaka i solstolen och somna om.

Räksallad 1 person
400g oskalade färska räkor (självklart går det lika bra med vilka räkor som helst)
1/2 huvud romansallad
1 mogen avokado
2 orange Vikentomater (svenska och goda..)
1 krämkokt ekologiskt ägg

gräddfil
egenskördad eller köpt gräslök
caviar/rom



Skala (eller pilla som jag tror att det heter på fackspråk) räkorna medan äggen kokar.
Blanda ihop gräddfil, gräslök och rom i en liten skål.
Lägg upp allt lite härligt och njut!

Inga kommentarer: