måndag 25 maj 2009

Hjortwallenbergare

Jag har blivit med en massa hjort...ja, det var ju i vintras såklart men 8 kg hjortfärs klämmer inte ett enpersonshushåll i sig så lätt.

Med elegant besök från Sundsvall var det dags att göra det gott och enkelt och i brist på kalvfärs(?!) så skapades något halvnytt.

Hjortwallenbergare 16 st
1 kg hjortfärs
1 dl vispgrädde
2 ägg
havssalt
nymalen vitpeppar

Kör hela rasket omöjligt länge i en matberedare så att färsen blir helt krämigt ihopblandad med grädden och äggen.
Smaka på färsen (svimma av lycka) och stek handformade biffar i smör.
Efterstek i 8-12 minuter i ugnen på 225 grader.

Servera med kokt sparris och grönssallad och kanske lite rapsolje- och havssaltsslungad färskpotatis.

Går finfint att värma på nästa dag på grillen...eller grilla från början men då kan gallret behöva smörjas lite först.

3 kommentarer:

helena sa...

låter sanslöst gott. :-)

Ylva sa...

Det var kalas! och fler finns i frysen.

vivvi sa...

Till efterrätt kan jag rekommendera alla i sommarsverige att prova min cheesecake. Den smakar nästan som glass.
gottochenkelt.blogg.se