torsdag 7 juni 2007

Dalarösallad




kallas den i min bekantskapskrets. Det är för att den här potatissalladen serveras till allt grillat hela sommaren, oftast på Dalarö, och det mumsas potatis hysteriskt. Den är enkel och löjligt god.

Du behöver för
4 personer
1 kg potatis (färsk så här års)
1 rödlök
200 g fetaost
200 g kalamataoliver
olivolja
balsamvinäger
ev färsk oregano

Skrapa potatisen och lägg den i kallt vatten och koka mjuk. Om du kokar färskpotatis, använd salt utan jod (grovsalt) smaken blir bättre.

Skiva rödlöken tunt och lägg i en blandskål med olivolja och balsamvinäger så att den får dra lite.

Kärna ur kalamataoliverna för hand eller med en olivurkärnare (det här är inte nödvändigt), lägg ovanpå löken

Smula fetaosten ovanpå oliverna

När potatisen kokat färdigt, tärna den över de övriga ingredienserna i skålen. Blanda samman alltihop medan potatisen fortfarande är varm så krämar fetaosten ihop sig.

Servera!

Inga kommentarer: