Efter en slitsam helg är det dags att pigga upp kroppen med en fisksoppa, fräscht, snabbt och gott.
2 msk smör
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
4 dl vatten
2 msk grönsaksbuljong
200 g vitfisk
200 g lax
en näve råa räkor
frysta franska örter
förberedelser:
Skiva purjolöken, finhacka vitlöken
Öppna en burk/kartong krossade tomater
Tärna fisken i 2kubikcm stora bitar
Skala skala räkorna
Smält fettet i en stor kastrull
När fettet tystnat fräs försiktigt löken
Häll i vatten, buljong och krossade tomater
Koka tills fisken är precis genomkokt
Släng i räkorna på slutet så att de inte hinner bli sega
Tillsätt de franska örterna så att de hinner dra lite
Servera eventuellt med aioli
Avnjuts med grovt bröd och färskost.
måndag 27 augusti 2007
Fransk fisksoppa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar