onsdag 12 september 2007

Quiche du nord

eller norrländsk paj kanske den borde heta. En "äggigare" variant på klassisk köttfärspaj.

3 dl dinkelmjöl
125 g smör
2 msk matlagningsgrädde

4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
300g viltfärs (ren / hjort / älg)
3 dl kantareller
½ dl chilisås
2 dl vatten
2 msk kinesisk soja
paprikakrydda
cayennepeppar
salt och peppar

3 dl mjölk
3 ägg


förberedelser:
Hacka ihop pajdegen och låt den vila i kylen i en halvtimme, tryck ut den i pajformen.
Förgrädda eventuellt i 10 minuter

Fräs försiktigt kantareller med lite paprikakrydda i smör
Tillsätt schalottenlöken och vitlöken
Stek viltfärsen
Blanda samman viltfärs och lök/svampblandning
Tillsätt chilisås, vatten, soja, cayennepeppar
Låt blandningen puttra i ca 10 minuter
Smaka av med salt och peppar
Sprid ut köttfärsröran i pajskalet
Vispa samman mjölk och ägg
Häll äggstanningen över köttfärsröran
Grädda pajen i ugnen i 30 minuter i 200 grader