måndag 17 september 2007

Les Moules sont arrivées!

Jag är en storätare av musslor. Det är billig och god mat, rätt nyttig också tror jag...så när jag ska ha en spartansk och relativt snabblagad mat blir det en musslor med kyftpotatis (istället för frites)


ett nät musslor

3 schalottenlökar

2 vitlöksklyftor

1 knippe persilja

1 dl vitt vin

1 dl vatten

1 dl grädde

smör


2 potatisar


Förberedelser:

gör i ordning klyftpotatisarna och släng in dem i ugnen


lägg musslorna i kallt vatten i diskhon för att sortera ut se som öppnat sig (och dött) och de som gått sönder. De slänger du. Klipp sedan bort skägget och putsa skalet något.


vänta tills potatisen är nästan klar


hacka schalottenlök och vitlök

hacka persiljan

fräs löken i smör

häll över vinet och grädden

häll i musslorna

lägg på lock och låt koka upp

koka häftigt under ca 5 minuter eller tills musslorna öppnat sig (det går bra att kika)


servera direkt med potatis och bröd som doppas i såsen.


såsen kan även silas upp för att användas som grund i soppa

Inga kommentarer: