Jag är en storätare av musslor. Det är billig och god mat, rätt nyttig också tror jag...så när jag ska ha en spartansk och relativt snabblagad mat blir det en musslor med kyftpotatis (istället för frites)
ett nät musslor
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl grädde
smör
2 potatisar
Förberedelser:
gör i ordning klyftpotatisarna och släng in dem i ugnen
lägg musslorna i kallt vatten i diskhon för att sortera ut se som öppnat sig (och dött) och de som gått sönder. De slänger du. Klipp sedan bort skägget och putsa skalet något.
vänta tills potatisen är nästan klar
hacka schalottenlök och vitlök
hacka persiljan
fräs löken i smör
häll över vinet och grädden
häll i musslorna
lägg på lock och låt koka upp
koka häftigt under ca 5 minuter eller tills musslorna öppnat sig (det går bra att kika)
servera direkt med potatis och bröd som doppas i såsen.
såsen kan även silas upp för att användas som grund i soppa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar