Min mammas faster Margit gjorde en äppelkaka som ser urtjusig ut trots att den är jätteenkel. Ytan blir som maräng och kakan är så gott som fettfri.
Faster Margits äppelkaka
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-4 äpplen
Kanel
förberedelser:
Smörj och bröa en kakform
Klyfta äpplena
Vispa ägg och socker luftigt
Blanda ned mjöl och bakpulver
Fyll formen
Fördela äpplena jämnt över kakan
Strö över kanel och eventuellt lite hackade mandlar
Grädda kakan i 35 minuter i 175 grader.
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-4 äpplen
Kanel
förberedelser:
Smörj och bröa en kakform
Klyfta äpplena
Vispa ägg och socker luftigt
Blanda ned mjöl och bakpulver
Fyll formen
Fördela äpplena jämnt över kakan
Strö över kanel och eventuellt lite hackade mandlar
Grädda kakan i 35 minuter i 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar