Ankbröst kanske inte ingår i standardinköpen men kilopriset är rätt lågt och köttet är fast, gott och har smak i sig. God snabbmat en hungrig söndagseftermiddag kräver för 2 personer följande:
1 ankbröst
200 g tärnat bacon
2 mjöliga äpplen, tärnas
1 dl urkärnade kalamataoliver, hackade
1 knippe krispsallad
kanel
ev parmesan
Sätt ugnen på 225 grader
Skär fettsidan på ankbröstet i ett rutmönster. Hetta upp stekpannan på hög värme
Stek ankbröstet tills fettet fått fin färg och vänd sedan
Ankfettet smälter ut i pannan men ska ligga kvar
När köttet har fått fin stekyta på båda sidor lyfts det över på ett stekfat och sätts in i ugnen, låt köttet eftersteka i ca 15 minuter
Fräs det tärnade äpplet i ankfettet och när äppelbitarna börjar få färg tillsätt baconet
Under stekningen kärnas oliverna ur och hackas, lägg över dem i en skål och pudra över kanel
När baconet är knaprigt tas pannan från spisen och bacon/äppelblandningen blandas med oliverna och kanelen
Bryt upp salladen och sprid ut över ett uppläggningsfat eller på två tallrikar
Skiva ankbröstet i halvcentimetertjocka skivor och lägg upp på salladen
Lägg röran brevid
Servera!
eventuellt kan parmesan flagas över alltihop
måndag 17 september 2007
Söndagsanka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar