Som avslutning på allhelgonamiddagen fick vi som sagt en chokladfudgekaka serverad med macadamia- och vaniljglass plus rikliga mängder mylta!
Anna har vänligt nog avslöjat receptet på kakan som funkar bra till såväl portvin som Laphroaig...
Chokladfudgekaka 10 pers
150 g smör
2 ägg
2 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk bakpulver
fudge
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
75 g smör, rumsvarmt
smält smöret
vispa ihop ägg, socker och vaniljsockret
tillsätt kaffet
vispa ned mjöl, kakao och bakpulver
rör ned smöret
häll ned smeten i en springform (24 cm i diam)
grädda kakan längst ned i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter
låt svalna
koka ihop grädde, socker, sirap och choklad tills smeten tjocknat och blivit blank, rör hela tiden och rör sist ned smöret
häll smeten på kakbotten och låt kallna - chokladbomb accomplished!
torsdag 8 november 2007
Chokladfudgekaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Haha, ja den passade YPPERLIGT till Whiskeyn!!
gör alltid dubbel sats av detta recept! den tar slut fortare än man tror... misstänker att den kan vara kraftigt beroendeframkallande... :)
Skicka en kommentar