måndag 12 november 2007

Linssoppa med kantareller

Riktigt billig och bra mat är linser och bönor. Jag är fortfarande i lärostadiet här men efter kvällens anrättning ska jag nog våga mig på det fler gånger. Soppor är goda och går oftast fort att laga till, de passar dessutom utmärkt som kvällsmål då jag inte vill äta för tung mat.

Linssoppa med kantareller ca 4 portioner

1,5 liter vatten
3 tärningar grönsaksbuljong
2,5 dl sköljda röda linser
3 skalade och tärnade potatisar
3 schalottenlökar
110 g kantareller
smör
paprikakrydda
chilipeppar
ett uns socker
eventuellt salt



Koka upp vatten med buljong
Lägg i potatisen och linserna och låt koka i ca 10 minuter
Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare
(om du tycker att soppan blir för puréig kan du spä ut den med mera vatten eller låta bli att mixa den)

Hacka löken fint och grovhacka svampen
Fräs lök och svamp i smör i en panna, krydda med paprika


Häll över lök och svampblandningen i soppan och låt koka i ett par minuter
Tillsätt eventuellt socker och salt
Pressa i saften från en halv citron

Servera med hårt bröd och en vällagrad ost

Inga kommentarer: