söndag 18 november 2007

Lammfärsbiffar provencale

Kvällens skapelse var riktigt god.

Jag är lycklig som fått tag på glatt ekologiskt lamm men det här går garanterat att göra med valfri färs.

Lammfärsbiffar 4 portioner
ca 800 g lammfärs
4 pressade vitlöksklyftor
herbes provencale (torkade franska örter)
1 ägg
0,5 dl matlagningsgrädde
2 msk havrekli
salt
smör



Fräs den pressade vitlöken i lite smör tills den blir gyllenbrun och smakerna frigjorts
Låt havreklin, grädden och ägget dra tillsammans en stund så att havren sväller
Mortla de torkade örterna meden tesked salt

För att få biffarna riktigt kompakta, som en wallenbergare, valde jag att köra alla ingredienser till en smet i matberedaren.

Forma biffar av smeten och stek på ganska hög värme tills en stekyta bildas. Lägg sedan över dem i en ugnsfast form. Efterstek biffarna (eventuellt med lite sky från pannan) i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter.

Servera med chevrepotatismos och kokta sockerärtor.

Inga kommentarer: