måndag 3 december 2007

Julgott del 3

Mera saffran är gott och skorporna likaså. Busenkelt och lyckas varje gång.


Saffranskorpor

100 g smör
2 pkt saffran
2 ägg
1,5 dl sötmandel
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl socker
5 dl mjöl



Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran
Rör ned äggen, ett i taget
Blanda mjöl, socker, bakpulver och mandlar i en bunke
Blanda samman äggsmet och mjöl/nötblandning till en kladdig deg/smet
Forma den, med hjälp av lite mer mjöl, till tre längder på en bakplåt
(Om du bakar på glutenfritt mjöl kan du behöva ytterligare lite mjöl, de flyter ut)
Grädda längderna i mitt i ugnen i 25 minuter i 175 grader
Ta ut längderna och sänk ugnen till 125 grader
Skär omedelbart längderna i bitar på diagonalen.
Låt torka i ugnen i ca 10 minter och stäng sedan av ugnen och låt dem torka på eftervärme